Penjagaan Alat Sulit Lelaki

Otot Alatsulit Lelaki tidak boleh diurut kerana keadaan tisunya yang lembut boleh menyebabkan kecederaan pada salur darah dan menyebabkan. Alatsulit Lelaki terkulai akibat terseliuh ketika diurut.

Jika sebelum ini masalah psikologi yang berpunca daripada tekanan itu sering menghantui golongan lelaki berusai 40 tahun dan ke atas, namun kini ia turut menjadi iguan “ngeri” lelaki yang lebih muda. Amalan onani secara berterusan akan mengakibatkan hubungan seksual tidak dapat bertahan lama, malah pengamalnya hanya akan mencapai kepuasan dengan cara tersebut berbanding melalui kaedah persetubuhan yang lazimnya dilakukan dengan pasangan masing-masing.

Selain itu, onani yang dilakukan secara kasar menyebabkan zakar sakit serta bengkak dan akhirnya otot zakar menjadi rosak hingga menyebabkan mati pucuk. Kemampuan seks lelaki ada kaitan dengan umur dan kematangan seseorang. Jika remaja telah melakukan seks pada usia muda, mereka akan cepat lemah tenaga batin. Sekiranya usia telah lanjut serta jarang melakukan seks, seseorang juga boleh mengalami penurunan kemampuan seks.

Faktor lain yang turut punca mati pucuk adalah gaya hidup yang tidak sihat seperti merokok yang keterlaluan, banyak minum minuman keras, obesiti, tidak melakukan aktiviti fizikal dan tekanan hidup/kerja/kewangan. Lebih menakutkan adalah penjualan ubat-ubatan “kuat’ terlarang seperti Sildenatif dan Tadafil terutama di pasaran gelap boleh mengakibatkan kesan sampingan.

Ringkasnya : Punca Mati Pucuk :

1) Faktor psikogenik seperti tekanan hidup dan kerja, kemurungan, hilang keyakinan diri dan menghadapi masalah dengan isteri, kekecewaan, kehilangan orang tersayang dan keletihan.

2) Punca Organik seperti merokok, sakit jantung, kerosakan saraf, diabetes, sakit buah pinggang, ketagihan alkohol, sklerosis multipel, altersklerosis, vaskular dan neurologi.

CARA PEMULIHAN :

1) Suntikan terapi zakar, pam vakum dan pembedahan implan.
2) Ubatan herba L Muira puama – Lirisma Ovata
3) Punture vine, Gingko, Ginseng, Horny Goat weed – Epinedium Sagitatum

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Need help? Let's chat with us!

Hello! Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to klinikqistina@gmail.com

Nurse

Nurse

Online

Admin Manager

Iskandar

Online

Nurse

Hi, may i help you? 00.00

Iskandar

Hi, may i help you? 00.00
Scroll to Top